Online Scout Tréning

A modern labdarúgás egyik kulcskérdése manapság a játékos-megfigyelés (angol nevén scouting)

Jó szemed van a labdarúgáshoz?… Fedezd fel te a jövő tehetségeit!

online_scout_tanfolyam_promo
Megrendelem!

Miért gondoljuk, hogy az Online Scout Tanfolyam a hasznodra válhat?

Mert a magyar csapatok most kezdik el felépíteni scouting osztályukat és nincs képzett munkaerő ma Magyarországon…

Ez az online tanfolyam a jelenlegi legfrissebb tudásanyagot egy belépő szintű kurzus keretében biztosítja. A tananyagban található megfigyelési és értékelési szempontok figyelembevételével – többek között – például egy játékos mérkőzésen történő professzionális alapokon fekvő megfigyelése már kivitelezhető.

peti

Paunoch Péter

Paunoch Péter FIFA licenccel rendelkező játékosügynök vagyok. Közel 20 éve rendelkezem sportmenedzseri végzettséggel, 2000 óta pedig főállásban is ezen a területen dolgozom, mint saját cégem, a Center Sport Menedzsment Társaság ügyvezetője.

2009-ben jelent meg első könyvem a „Mi a pálya?” címmel, amelyben fiatal labdarúgókat látok el tanácsokkal.

2011-ben jelölést kaptam az „Év sportmenedzsere Magyarországon” díjra.

online1

A Scout feladata

Rendkívül érdekes kihívás jelenleg bármilyen futballcsapat számára megtalálni a leginkább megfelelő játékost. Éppen ezért az egyik legdinamikusabban fejlődő területe a labdarúgásnak a játékosmegfigyelés (a nemzetközi gyakorlatban elterjedt angol megfelelője a scouting).

Tudtad?

Az olasz Udinese klub évi mintegy 12 millió eurót költ a 24 főállású játékosmegfigyelő munkájára.

Ennek a szakmának is meglesz a maga helye a honi futballtérképen, mert az nem kérdés, hogy erre feltétlenül szükség van. A modern kori, fejlettebb futball-kultúrával rendelkező országok csapatai sem alkalmaztak mindig megfigyelőket… Húsz évvel ezelőtt az U20-as világbajnokságon például csupán öt játékosmegfigyelő volt, míg a 2015-ös Új-Zélandi tornán ez a szám 250-re nőtt. Ez is mutatja, hogy a játékos-megfigyelők megkerülhetetlen részei a labdarúgásnak, és ez így lesz majd Magyarországon is.

Akiket Scoutok fedeztek fel | Kelet-Európai példák

ost_players

Robert Lewandowski, illetve Artjoms Rudnevs is a scoutoknak köszönhetik a sikert, vagy éppen legutóbb a szintén scoutok által felfedezett Lukas Teodorczyk-ot tudták eladni 4 millió euróért a Dinamo Kijevnek. Amennyiben magyar példával akarunk élni, Lovrencsics Gergőnél vajon mennyi esély lett volna arra, hogy felfedezzék őt itt Pápán, a megfelelő scouting rendszer nélkül?

Három sikeres workshop után, egy plusz belépőt kínálunk a scout világba!

Online Scout tréning

Neked való, amennyiben

  • érdekel a labdarúgás jövője,
  • szeretnél egy új szakmát tanulni,
  • személyesen nem tudtál részt venni két napos tanfolyamunkon,
  • otthon, kötetlen formában jobban tudsz tanulni, összpontosítani,
  • szereted a tanulásra fordított idődet magadnak beosztani.
Játékosmegfigyelők a leláton

Amit biztosan ígérhetünk!

Aki megvásárolja és hasznosítja az Online Scout tréningben foglaltakat, olyan tudás birtokába kerül, amivel jelen pillanatban nem sok ember rendelkezik a területen, hiszen az online tanfolyam segítségével a jövőbeli scout/játékosmegfigyelő alkalmassá válik egy játékos minimálisan elvárható szintű, de mégis professzionális keretek közt történő feltérképezésére.

További lehetőség!

Online Scout Tréning

Mire kell figyelnie egy játékosmegfigyelőnek? Mi a teendője, milyen szempontokat kell figyelembe venni egy megfigyelésnél? Mit takar a heti programja, mit vár el egy csapat tőle, milyen jelentést kell írnia?

A 8 részes e-mail tréning alapján egy átfogó, bevezető szintű képet kaphat arról, hogy miképp dolgozik egy jó játékosmegfigyelő, és mit vár el tőle a szakma!

Megrendelem!
Játékosmegfigyelő training